Piqray® 150mg film tableta


Uputstvo, cena i dodatne informacije za medicinsko sredstvo Piqray® film tableta; 150mg; blister, 4x14kom

  • ATC: L01EM03
  • JKL: 1039735
  • EAN: 8606109078173
  • Vrsta leka: Humani lekovi
  • Izdavanje leka: SZR
  • Cena: -.---,-- RSD (nije trenutno dostupna)

Piqray® film tableta uputstvo

VAŽNO!

Informacije prikazane na našem sajtu su tehnički obrađene i optimizovane za prikaz uputstva za Piqray® na internetu. Uz pregled dostupnog uputstva na našem sajtu (koje može sadržati i eventualne greške) predlažemo da takođe pročitate kompletno originalno upustvo za Piqray® kojem možete pristupiti klikom na link.

UPUTSTVO ZA LEK

Piqray

50 mg, film tablete

Piqray

150 mg, film tablete

Piqray

200 mg, film tablete

alpelisib

Ovaj lek je pod dodatnim praćenjem. Time se omogućava brzo otkrivanje novih bezbednosnih

informacija. Vi u tome možete da pomognete prijavljivanjem bilo koje neželjene reakcije koja se kod Vas javi. Za način prijavljivanja neželjenih reakcija, pogledajte informacije na kraju odeljka 4.

Pažljivo pročitajte ovo uputstvo, pre nego što počnete da uzimate ovaj lek, jer ono sadrži informacije koje su važne za Vas.

Uputstvo sačuvajte. Može biti potrebno da ga ponovo pročitate.

Ako imate dodatnih pitanja, obratite se svom lekaru, farmaceutu ili medicinskoj sestri.

Ovaj lek propisan je samo Vama i ne smete ga davati drugima. Može da im škodi, čak i kada imaju iste znake bolesti kao i Vi.

Ukoliko Vam se javi bilo koje neželjeno dejstvo, obratite se Vašem lekaru, farmaceutu ili medicinskoj sestri. Ovo uključuje i bilo koje neželjeno dejstvo koje nije navedeno u ovom uputstvu. Vidite odeljak 4.

ovom uputstvu pročitaćete:

Šta je lek Piqray i čemu je namenjen

Šta treba da znate pre nego što uzmete lek Piqray

Kako se uzima lek Piqray

Moguća neželjena dejstva

Kako čuvati lek Piqray

Sadržaj pakovanja i ostale informacije

1. Šta je lek Piqray i čemu je namenjen

Šta je lek Piqray

Lek Piqray sadrži aktivnu supstancu alpelisib koja pripada grupi lekova zvanih inhibitori fosfatidilinozitol 3-kinaze PI3K.

Čemu je namenjen lek Piqray

Lek Piqray je namenjen za lečenje postmenopauzalnih žena i muškaraca, sa vrstom raka dojke koji se naziva uznapredovali rak dojke pozitivan na hormonski receptor HR i negativan na receptor za humani epidermalni faktor rasta 2 HER2. Lek Piqray se koristi u kombinaciji sa fulvestrantom, hormonskomterapijom protiv raka, kod pacijenata čiji rak nije reagovao na druge hormonske terapije i koji imaju određene promene mutacije u genu koji se naziva PIK3CA.

Lekar će Vam uzeti uzorak krvi i/ili tumorskog tkiva, koji će se testirati na PIK3CA mutacije. Ako je nalaz pozitivan, Vaš rak će verovatno da reaguje na lečenje lekom Piqray.

Kako lek Piqray deluje

Lek Piqray deluje blokiranjem efekata enzima zvanih fosfatidilinozitol 3-kinaze PI3K. Ovi enzimi pomažu ćelijama raka da rastu i da se umnožavaju. Blokirajući njihovo delovanje, lek Piqray može da uspori rast i širenje raka i da pomogne u uništavanju ćelija raka.

Ako imate bilo kakva pitanja o tome kako lek Piqray deluje ili zašto Vam je propisan ovaj lek, pitajte svog lekara, farmaceuta ili medicinsku sestru.

2. Šta treba da znate pre nego što uzmete lek Piqray

Pažljivo pratite sva uputstva svog lekara, jer se ona mogu razlikovati od opštih informacija u ovom uputstvu.Proverite sa svojim lekarom ako niste sigurni.

Lek Piqray ne smete uzimati:

ukoliko ste alergični na alpelisib ili na bilo koju od pomoćnih supstanci ovog leka naveden u odeljku 6. Ako mislite da biste mogli biti alergični, pitajte svog lekara za savet.

Upozorenja i mere opreza

Obratite se svom lekaru ili farmaceutu pre nego što uzmete lek Piqray.

Ako se bilo šta od sledećeg odnosi na Vas, pre nego što uzmete lek Piqray, obratite se lekaru ili farmaceutu:-

ako imate ili ste ikada imali visoku koncentraciju šećera u krvi ili šećernu bolest ili znakove visokih koncentracija šećera, kao što su izražena žeđ i suva usta, potrebu za učestalijim mokrenjem nego što jeuobičajeno, stvaranje većih količina mokraće nego inače, umor, mučninu, pojačani apetit uz gubitak telesne mase.

ako ste ikada imali

Stevens-Johnson-

ov sindrom SJS, multiformni eritem EM, reakciju na lek sa

eozinofilijom i sistemskim simptomima engl.

drug reaction with eosinophilia and systemic symptoms

DRESS ili toksičnu epidermalnu nekrolizu TEN; mogući simptomi uključuju crvenu kožu, stvaranje plikova na usnama, očima ili u ustima, ljuštenje kože, uz povišenu telesnu temperaturu ili bez nje, osip.

ako imate tešku bolest kostiju koja zahvata vilicu osteonekroza vilice.

Ako se bilo šta od sledećeg odnosi na Vas tokom lečenja lekom Piqray, odmah obavestite svog lekara ili farmaceuta:-

Osip, svrab, koprivnjača, nedostatak vazduha, otežano disanje, čujno disanje, kašalj, ošamućenost, vrtoglavica, promene u nivou svesti, nizak krvni pritisak, crvenilo kože, oticanje lica ili grla, plava prebojenost usana, jezika ili kože mogući znakovi teških alergijskih reakcija.

Novi ili promene postojećih problema sa disanjem kao što je otežano ili bolno disanje, kašalj, ubrzano disanje, plava prebojenost usana, jezika ili kože, štucanje mogući znakovi neinfektivnog pneumonitisa ili zapaljenja pluća.

Pojačana žeđ i suva usta, mokrenje učestalije nego inače, zamor, mučnina, pojačani apetit uz gubitak telesne mase mogući znakovi povišenih koncentracija šećera u krvi.

Osip, crvenilo kože, stvaranje plikova na usnama, očima ili u ustima, ljuštenje kože, ponekad uz povišenu telesnu temperaturu mogući znakovi jednog od sledećih kožnih oboljenja:

Stevens-Johnson-

ov sindrom SJS, multiformni eritem EM, reakcija na lek sa eozinofilijom i sistemskim simptomima DRESS ili toksična epidermalna nekroliza TEN.

Novi ili pogoršani simptomi u Vašim ustima kao što su klimavi zubi, bol ili oticanje, afte koje ne prolaze ili iscedak.

Lek Piqray može da izazove teški proliv.

Lekar će možda morati da leči ove simptome, privremeno prekine Vaše lečenje, da Vam smanji dozu ili trajno obustavi Vaše lečenje lekom Piqray.

Analize krvi pre i za vreme Vašeg lečenja lekom Piqray

Vaš lekar će tražiti da se urade analize krvi pre i redovno tokom lečenja lekom Piqray, kako bi pratio nivošećera u krvi. Na osnovu dobijenih rezultata lekar će preduzeti sve neophodne mere, kao što je propisivanje leka za snižavanje nivoa šećera u krvi. Prema potrebi, Vaš lekar može da odluči da privremeno prekine Vaše lečenje lekom Piqray ili da Vam smanji dozu leka Piqray, kako bi se smanjio šećer u Vašoj krvi. Lekartakođe može da odluči da trajno prekine Vaše lečenje lekom Piqray.

Redovno proveravajte

koncentracije

šećera u krvi pre započinjanja lečenja, tokom lečenja i nakon

prestanka lečenja lekom Piqray.

Lekar će Vam reći tačno kada i gde da uradite analize krvi. Lečenje lekom Piqray može da počne samo ako testovi pokazuju da imate odgovarajuće koncentracije šećera u krvi. Razlog tome je što lek Piqray može da poveća koncentraciju šećera u krvi hiperglikemija, a što bi moglo da bude ozbiljno i da zahteva lečenje. Samo redovne analize krvi natašte mogu da pomognu lekaru da utvrdi da li se kod Vas razvijahiperglikemija.

Lekar će Vam reći tačno kad i gde da uradite analize šećera u krvi. To će biti češće potrebno u prve 4 nedelje lečenja i naročito tokom prve 2 nedelje lečenja lekom Piqray

Nakon toga morate da radite

analize krvi najmanje jednom mesečno, u zavisnosti od koncentracije šećera u Vašoj krvi.

Deca i adolescenti

Lek Piqray nije namenjen za primenu kod dece i adolescenata mlađih od 18 godina.

Drugi lekovi i Piqray

Obavestite svog lekara ili farmaceuta ako uzimate, nedavno ste uzeli ili biste mogli da uzimate bilo koje druge lekove. To se naročito odnosi na

eltrombopag, lek koji se koristi za lečenje sniženog broja trombocita

lekove koji se koriste za lečenje raka dojke, kao što su lapatinib, everolimus ili ribociklib

pantoprazol, lek koji se koristi za lečenje gorušice i za smanjenje količine kiseline koja se stvara u Vašem želucu

midazolam, lek koji se koristi za sedaciju ili poremećaje spavanja

rifampicin, lek za lečenje tuberkuloze i nekih drugih ozbiljnih infekcija

enkorafenib, lek koji se koristi za lečenje određene vrste raka kože

varfarin, lek koji se koristi za sprečavanje zgrušavanja krvi

Ako niste sigurni da li je Vaš lek jedan od prethodno navedenih lekova, pitajte svog lekara ili farmaceuta.

Trudnoća, dojenje i plodnost

Lek Piqray ne smeju da uzimaju žene koje su trudne ili bi mogle biti trudne, ili žene koje doje. Lek Piqray može da naškodi nerođenom detetu. Ako mislite da biste mogli biti trudni ili planirate trudnoću, obratite se svom lekaru ili farmaceutu za savet pre nego što uzmete ovaj lek. Žene ne smeju da doje tokom lečenja i još

najmanje 1 nedelju nakon poslednje doze leka Piqray. Lekar će razgovarati sa Vama o mogućim rizicima uzimanja leka Piqray tokom trudnoće ili dojenja.

Ako ste žena koja može da zatrudni, Vaš lekar će da isključi mogućnost postojanja trudnoće pre početka lečenja lekom Piqray. To može da uključi testiranje na trudnoću.

Žene koje mogu da zatrudne moraju da koriste efikasnu metodu kontracepcije tokom lečenja i još najmanje 1 nedelju nakon prestanka uzimanja leka Piqray. Pitajte svog lekara o odgovarajućim metodama. Ako mislite da biste mogli biti trudni nakon početka lečenja lekom Piqray, odmah obavestite svog lekara.

Tokom lečenja i još najmanje 1 nedelju nakon prestanka lečenja, pacijenti muškog pola moraju da koristekondom tokom polnog odnosa sa partnerkom koja može da zatrudni. Ako partnerka muškog pacijenta sumnja na trudnoću u tom periodu, odmah mora da obavesti lekara.

Upravljanje vozilima i rukovanje mašinama

Lečenje lekom Piqray može da izazove umor. Zbog toga, morate da budete oprezni kada upravljate vozilima ili rukujete mašinama tokom lečenja lekom Piqray.

Lek Piqray sadrži natrijum

Ovaj lek sadrži manje od 1 milimola 23 mg natrijuma po jednoj film tableti, tj. suštinski je „bez natrijuma“.

3. Kako se uzima lek Piqray

Uvek uzmite ovaj lek tačno onako kako Vam je rekao lekar. Ukoliko niste sigurni, proverite sa lekarom.

Koliko leka Piqray da uzimate

Uobičajena početna doza leka Piqray je 300 mg jedanput na dan. Vaš lekar će da odabere ispravnu dozu za Vas.

zavisnosti od propisane doze, broj tableta koje morate da uzimate je sledeći:-

doza od 300 mg: dve tablete od 150 mg

doza od 250 mg: jedna tableta od 200 mg i jedna tableta od 50 mg

doza od 200 mg: jedna tableta od 200 mg

Ako povraćate nakon što ste uzeli lek Piqray, nemojte više da uzimate tablete do Vaše sledeće doze prema rasporedu.

Lekar će da odredi koju dozu fulvestranta i kada morate da primite.

zavisnosti od toga kako Vaše telo bude reagovalo na lečenje lekom Piqray, lekar će možda hteti da Vam prilagodi dozu leka Piqray. Veoma je važno da poštujete uputstva svog lekara. Ako imate određena neželjena dejstva, lekar Vam može reći da uzimate nižu dozu, da prekinete lečenje na neko vreme ili da trajno prekinete lečenje.

Kada da uzimate lek Piqray

Lek Piqray tablete nalaze se u pakovanjima koja sadrže blistere. Svaki blister pokazuje koju tabletu morate da uzmete određenog dana u nedelji. Poštujte uputstva na blisteru.

Uzimajte lek Piqray jedanput na dan, odmah nakon obroka. Uzimanje leka Piqray u isto vreme svakoga dana pomoći će Vam da zapamtite kada morate da uzmete svoj lek.

Kako da uzimate lek Piqray

Lek Piqray tablete moraju da se progutaju cele, ne smeju se žvakati, drobiti ili lomiti pre gutanja. Tablete koje su prelomljene, napukle ili na neki drugi način oštećene ne smeju se uzimati, jer možda nećete uzeticelu dozu.

Koliko dugo treba da uzimate lek Piqray

Uzimajte lek Piqray sve dok Vam lekar kaže da ih uzimate.

Ovo je dugotrajno lečenje koje može da traje mesecima ili godinama. Lekar će redovno da prati Vaše stanje kako bi proverio da li lečenje ima željeno dejstvo.

Ako imate pitanja o tome koliko dugo da uzimate lek Piqray, obratite se svom lekaru ili farmaceutu.

Ako ste uzeli više leka Piqray nego što treba

Kod osoba koje su uzele previše tableta leka Piqray pojavila su se dejstva koja su poznata kao neželjena dejstva leka Piqray, uključujući visoke nivoe šećera u krvi, mučninu, umor i osip. Ako slučajno uzmete previše tableta ili ako neko drugi slučajno uzme Vaš lek, odmah se javite lekaru ili bolnici za savet. Možda će biti potrebna lekarska pomoć.

Ako ste zaboravili da uzmete lek Piqray

Ako zaboravite da uzmete dozu leka Piqray, možete da je uzmete odmah nakon obroka i to unutar 9 sati od propuštene doze. Ako je od propuštene doze prošlo više od 9 sati, preskočite dozu za taj dan. Idući dan uzmite dozu u uobičajeno vreme. Nemojte da uzimate dvostruku dozu kako biste nadoknadili propuštenu dozu.

Ako naglo prestanete da uzimate lek Piqray

Prestanak lečenja lekom Piqray može da dovede do pogoršanja Vašeg stanja. Nemojte prestati da uzimate lek Piqray, osim ako Vam lekar ne kaže da to učinite.

slučaju bilo kakvih pitanja u vezi sa primenom leka Piqray, obratite se svom lekaru ili farmaceutu.

4. Moguća neželjena dejstva

Kao i svi lekovi, ovaj lek može da prouzrokuje neželjena dejstva, iako ona ne moraju da se jave kod svih pacijenata koji uzimaju ovaj lek.

Neka neželjena dejstva mogu da budu ozbiljna

Ako dobijete bilo kakvo ozbiljno neželjeno dejstvo,

prestanite da uzimate ovaj lek i odmah obavestite

svog lekara

Veoma česta:

mogu da se jave kod više od 1 na 10 pacijenata koji uzimaju lek

Osećaj izražene žeđi, mokrenje učestalije od uobičajenog ili veće količine mokraće nego inače, pojačani apetit uz gubitak telesne mase mogući simptomi visokih koncentracija šećera u krvi, koji se još nazivaju i hiperglikemija

Povišena telesna temperatura, kašalj, curenje nosa, uvećani limfni čvorovi, bolni zglobovi, osip, noćno znojenje, gubitak telesne mase mogući simptomi niskog broja limfocita, vrste belih krvnih ćelija

Česta:

mogu da se jave kod najviše 1 na 10 pacijenata koji uzimaju lek

Osip, svrab, koprivnjača, nedostatak vazduha, otežano disanje, čujno disanje, kašalj, ošamućenost, vrtoglavica, promene u nivou svesnosti, nizak krvni pritisak, crvenilo kože, oticanje lica i/ili grla, plava prebojenost usana, jezika ili kože mogući znakovi teških alergijskih reakcija

Problemi sa disanjem uključujući otežano ili bolno disanje, kašalj, ubrzano disanje, plava prebojenost usana, jezika ili kože, štucanje mogući simptomi pneumonitisa

Ređe mokrenje od uobičajenog ili manje količine mokraće nego inače, oticanje u nogama, zglobovima ili oko očiju, umor, zbunjenost, mučnina, epileptički napad, bol u grudnom košu mogući simptomi akutne slabosti bubrega

Bol, oticanje ili utrnulost vilice, osećaj težine u vilici ili klimanje zuba mogući simptomi osteonekroze vilice

Osip, crvenilo kože, stvaranje plikova na usnama, očima ili u ustima, ljuštenje kože mogući simptomi multiformnog eritema

Povremena:

mogu da se jave kod najviše 1 na 100 pacijenata koji uzimaju lek

Otežano disanje, glavobolja, mučnina, povraćanje mogući simptomi stanja koje se naziva ketoacidoza i koje uključuje visok nivo kiseline u krvi

Jaka bol u gornjem delu želuca mogući simptomi pankreatitisa

Osip, crvena koža, stvaranje plikova na usnama, očima ili u ustima, ljuštenje kože, povišena telesna temperatura mogući simptomi

Stevens-Johnson

-ovog sindroma

Nepoznata učestalost:

ne može se proceniti na osnovu dostupnih podataka

Osip, povišena telesna temperatura mogući simptomi osipa uzrokovanog lekom sa eozinofilijom i sistemskim simptomima DRESS

Druga moguća neželjena dejstva

Druga neželjena dejstva uključuju ona koja su navedena u nastavku. Ako ta neželjena dejstva postanu teška, obavestite svog lekara, farmaceuta ili medicinsku sestru.

Vrlo česta:

Bolno i učestalo mokrenje mogući simptomi infekcije mokraćnog sistema

Umor, bleda koža mogući simptomi anemije, stanja koje uključuje nizak broj crvenih krvnih ćelija

Spontano krvarenje ili stvaranje modrica znakovi niskog broja trombocita, koji se još nazivaju krvnim pločicama, u krvi

Gubitak apetita

Čudan ukus u ustima disgeuzija

Afte ili čirevi u ustima uz zapaljenje desni stomatitis

Nadražen želudac, problemi sa varenjem dispepsija

Gubitak kose ili proređivanje kose alopecija

Svrab pruritus

Bol, crvenilo i oticanje disajnih puteva ili jednjaka gušterače ili sluzokože genitalijazapaljenjesluzokože

Otečene šake, skočni zglobovi ili stopala periferni edem

Povišena telesna temperatura pireksija

Suvoća sluzokože

Smanjenje telesne mase

Smanjena koncentracija kalcijuma u krvi, što ponekad može da dovede do grčeva hipokalcemija

Smanjena koncentracija kalijuma u krvi, povezan sa mišićnom slabošću, grčevima u mišićima i/ili poremećajem srčanog ritma hipokalemija

Česta:

Dehidratacija

Problemi sa uspavljivanjem nesanica

Glavobolja, vrtoglavica mogući simptomi visokog krvnog pritiska

Oticanje dela ili cele ruke uključujući prste ili noge uključujući nožne prste, osećaj težine, ograničenost pokreta, neprijatnost, zadebljanje kože i ponovne infekcije mogući simptomi limfedema

Krvarenje desni, osetljive ili uvećane desni znakovi zapaljenja desni

Ispucale i suve usne heilitis

Bol u zubnom mesu

Zapaljenje kože uz osip dermatitis

Crvenilo i/ili oticanje i moguće ljuštenje na dlanovima ruku i tabanima stopala, koje može da bude praćeno osećajem trnjenja i žarećom boli znakovi sindroma šaka-stopalo

Grčevi u mišićima

Bol u mišićima mijalgija

Opšte oticanje edem

Tokom lečenja lekom Piqray može da dođe do odstupanja u rezultatima nekih krvnih analiza, kao što su:

Vrlo često:

Visoke vrednosti sledećih enzima u krvi: gama glutamil transferaze, alanin aminotransferaze, lipaze

Visoka koncentracija šećera u krvi

Visoka koncentracija kreatinina i/ili kalcijuma u krvi

Nizak nivo limfocita, trombocita, šećera, hemoglobina i/ili albumina u krvi

Povećano aktivirano parcijalno tromboplastinsko vreme pokazatelj sposobnosti zgrušavanja krvi

Često:

Visok nivo glikoziliranog hemoglobina u krvi pokazatelj nivoa šećera u krvi u proteklih 8 do 12 nedelja

Prijavljivanje neželjenih reakcija

Ukoliko Vam se ispolji bilo koja neželjena reakcija, potrebno je da o tome obavestite lekara, farmaceuta ilimedicinsku sestru. Ovo uključuje i svaku moguću neželjenu reakciju koja nije navedena u ovom uputstvu. Prijavljivanjem neželjenih reakcija možete da pomognete u proceni bezbednosti ovog leka. Sumnju naneželjene reakcije možete da prijavite Agenciji za lekove i medicinska sredstva Srbije ALIMS:

Agencija za lekove i medicinska sredstva SrbijeNacionalni centar za farmakovigilancuVojvode Stepe 458, 11221 BeogradRepublika Srbijawebsite: www.alims.gov.rse-mail:

[email protected]

5. Kako čuvati lek Piqray

Čuvati lek van vidokruga i domašaja dece.

Ne smete koristiti lek Piqray posle isteka roka upotrebe naznačenog na kutiji i blisteru nakon „Važi do:“. Datum isteka roka se odnosi na poslednji dan navedenog meseca.

Ovaj lek ne zahteva posebne uslove čuvanja.

Nemojte da uzimate ovaj lek ako primetite bilo kakvo oštećenje na pakovanju ili ako postoje znakovi neovlašćenog otvaranja.

Neupotrebljivi lekovi se predaju apoteci u kojoj je istaknuto obaveštenje da se u toj apoteci prikupljaju neupotrebljivi lekovi od građana. Neupotrebljivi lekovi se ne smeju bacati u kanalizaciju ili zajedno sa komunalnim otpadom. Ove mere će pomoći u zaštiti životne sredine.

6. Sadržaj pakovanja i ostale informacije

Šta sadrži lek Piqray

Aktivna supstanca leka Piqray je alpelisib.-

Piqray, 50 mg, film tableta: jedna film tableta sadrži 50 mg alpelisiba.

Piqray, 150 mg, film tableta: jedna film tableta sadrži 150 mg alpelisiba.

Piqray, 200 mg, film tableta: jedna film tableta sadrži 200 mg alpelisiba.

Pomoćne supstance su:

Jezgro tablete: celuloza, mikrokristalna; manitol; natrijum skrobglikolat; hipromeloza;magnezijum stearat.

Film tablete: hipromeloza; gvožđe-oksid, crni E172; gvožđe-oksid, crveni E172; titan-dioksid E171;makrogol; talk.

Kako izgleda lek Piqray i sadržaj pakovanja

Piqray, 50 mg film tablete: svetloružičaste, okrugle, zaobljene film tablete zakošenih ivica sa utisnutom oznakom „L7“ sa jedne strane i „NVR“ sa druge strane. Približan prečnik: 7,2 mm.

Piqray, 150 mg film tablete: bledocrvene, duguljaste, zaobljene film tablete zakošenih ivica sa utisnutom oznakom „UL7“ sa jedne strane i „NVR“ sa druge strane. Približna veličina: 14,2 mm dužina; 5,7 mm širina.

Piqray, 200 mg film tablete: svetlocrvene, duguljaste, zaobljene film tablete zakošenih ivica sa utisnutom oznakom „YL7“ sa jedne strane i „NVR“ sa druge strane. Približna veličina: 16,2 mm dužina; 6,5 mm širina.

Unutrašnje pakovanje leka Piqray je blister sa 14 film tableta. Lek Piqray je dostupan u sledećim veličinama pakovanja:-

Pakovanje koje sadrži 50 mg i 200 mg film tablete za pacijente koji primaju dnevnu dozu od 250 mg:-

Pakovanje koje sadrži terapiju za 28 dana: 56 film tableta 28 od 50 mg i 28 od 200 mg.

Pakovanje koje sadrži 150 mg film tablete za pacijente koji primaju dnevnu dozu od 300 mg-

Pakovanje koje sadrži terapiju za 28 dana: 56 film tableta.

Pakovanje koje sadrži 200 mg film tableta za pacijente koji primaju dnevnu dozu od 200 mg-

Pakovanje koje sadrži terapiju za 28 dana: 28 film tableta.

Spoljašnje pakovanje leka je složiva kartonska kutija u kojoj se nalazi Uputstvo za lek.

Nosilac dozvole i proizvođačNosilac dozvole

PREDSTAVNIŠTVO NOVARTIS PHARMA SERVICES INC. BEOGRAD NOVI BEOGRADOmladinskih Brigada 90 A, Beograd-Novi Beograd

Proizvođač

LEK FARMACEVTSKA DRUŽBAD.D., Verovškova 57, Ljubljana,Slovenija

Ovo uputstvo je poslednji put odobreno

Režim izdavanja leka:

Lek se može upotrebljavati u stacionarnoj zdravstvenoj ustanovi, izuzetno lek se može izdavati i uzlekarski recept

cilju nastavka terapije kod kuće, što mora biti naznačeno i overeno na poleđini lekarskog

Broj i datum dozvole:

Piqray, 56 x 150mg, film tablete: 515-01-03418-20-001 od 10.06.2021.Piqray, 28 x 200mg, film tablete: 515-01-03419-20-001 od 10.06.2021.Piqray, 28 x 50mg + 28 x 200mg, film tablete: 515-01-03420-20-001 od 10.06.2021.

Napomena: Ovo Uputstvo za lek je korigovano u skladu sa Rešenjem o ispravci broj: 515-14-00135-2021-8-002 od 13.08.2021.

Najveća baza uputstava i cena za lekove registrovane u Srbiji