Dentokind® 15mg+15mg+15mg+15mg+15mg tableta


Uputstvo, cena i dodatne informacije za medicinsko sredstvo Dentokind® tableta; 15mg+15mg+15mg+15mg+15mg; bočica staklena, 1x150kom

  • ATC: /
  • JKL:
  • EAN: 4029917002064
  • Vrsta leka: Homeopatski lekovi
  • Izdavanje leka: BR
  • Cena: -.---,-- RSD (nije trenutno dostupna)

Dentokind® tableta uputstvo

VAŽNO!

Informacije prikazane na našem sajtu su tehnički obrađene i optimizovane za prikaz uputstva za Dentokind® na internetu. Uz pregled dostupnog uputstva na našem sajtu (koje može sadržati i eventualne greške) predlažemo da takođe pročitate kompletno originalno upustvo za Dentokind® kojem možete pristupiti klikom na link.

UPUTSTVO ZA LEK

Dentokind

,15 mg + 15 mg + 15 mg + 15 mg + 15 mg, tablete

belladonna trit. D6, chamomilla trit. D6, ferrum phosphoricum trit. D6, hepar sulfuris trit. D12, pulsatilla trit. D6

Homeopatski lek

Pažljivo pročitajte ovo uputstvo, pre nego što počnete da uzimate ovaj lek, jer ono sadrži informacije koje su važne za Vas.

Uvek uzimajte ovaj lek tačno onako kako je navedeno u ovom uputstvu ili kao što Vam je objasnio Vaš lekarili farmaceut.

Uputstvo sačuvajte. Može biti potrebno da ga ponovo pročitate.

Ako imate dodatnih pitanja ili Vam treba savet, obratite se farmaceutu.

Ukoliko Vam se javi bilo koje neželjeno dejstvo, obratite se Vašem lekaru ili farmaceutu. Ovo uključuje i bilo koje neželjeno dejstvo koje nije navedeno u ovom uputstvu. Vidite odeljak 4.

Ukoliko se ne osećate se bolje ili se osećate lošije posle nekoliko dana, morate se obratiti svom lekaru.

ovom uputstvu pročitaćete:

Šta je lek Dentokind i čemu je namenjen

Šta treba da znate pre nego što uzmete lek Dentokind

Kako se uzima lek Dentokind

Moguća neželjena dejstva

Kako čuvati lek Dentokind

Sadržaj pakovanja i ostale informacije

1. Šta je lek Dentokind i čemu je namenjen

Dentokind je homeopatski lek koji se u skladu sa homeopatskim principima primenjuje kod olakšavanjategoba nastalih u toku nicanja zuba kao što su iritiranost, povišena telesna temperatura, dijareja i bol u uhu kod beba i dece.Primena ovog leka se zasniva samo na načelima homeopatije.Morate se obratiti svom lekaru ukoliko se ne osećate bolje ili se osećate lošije posle nekoliko dana.

2. Šta treba da znate pre nego što uzmete lek Dentokind

Lek Dentokind ne smete uzimati:

Ukoliko je dete alergično preosetljivo na neku od aktivnih supstanci ili bilo koju od pomoćnih supstanciovog leka navedene u odeljku 6.

Upozorenja i mere opreza

Razgovarajte sa lekarom ili farmaceutom pre nego što uzmete lek Dentokind: - ako ne dođe do poboljšanja stanja ili ako se tegobe učestalo ponavljaju- ako dođe do pojave dodatnih tegoba.

Drugi lekovi i Dentokind

Nisu primećene interakcije sa drugim lekovima.Obavestite lekara ili farmaceuta ukoliko dete uzima, donedavno je uzimalo ili će možda uzimati bilo kojedruge lekove.

Uzimanje leka Dentokind sa hranom i pićima

Ne preporučuje se uzimanje leka Dentokind istovremeno sa hranom i pićem. Lek Dentokind treba uzimati najmanje pola sata pre ili posle jela.

Trudnoća i dojenje

Nije primenljivo. Lek je namenjen deci.

Upravljanje vozilima i rukovanje mašinama

Nije primenljivo. Lek je namenjen deci.

Lek Dentokind sadrži laktozu mlečni šećer.

slučaju intolerancije deteta na pojedine šećere, obratite se lekaru pre upotrebe ovog leka.

3. Kako se uzima lek Dentokind

Uvek detetu dajte ovaj lek tačno onako kako je navedeno u ovom uputstvu ili kako Vam je to objasnio lekar ili farmaceut. Ukoliko niste sigurni proverite sa Vašim lekarom ili farmaceutom.

Preporučena dozaDeca od 0 do 1 godine: kod akutnih tegoba dati po 1 tabletu na svaki sat, do najviše 6 tableta u toku dana. Nakon poboljšanja stanja, dati po 1 tabletu 3 puta na dan.

Deca od 1 do 6 godina: kod akutnih tegoba dati po 2 tablete na svaki sat, do najviše 12 tableta u toku dana. Nakon poboljšanja stanja, dati po 2 tablete 3 puta dnevno.

Preporučuje se da se tableta uzme pola sata pre ili posle jela. Pre uzimanja potrebno je rastvoriti tabletu u malo vode.

Ako ste uzeli više leka Dentokind nego što treba

slučaju predoziranja ne očekuje se pojava štetnih dejstava.

Ako ste zaboravili da uzmete lek Dentokind

Nemojte davati detetu duplu dozu da biste nadoknadili propuštenu.

Ako naglo prestanete da uzimate lek Dentokind

Ukoliko dete naglo prestane da uzima lek Dentokind ne očekuje se pojava štetnih dejstava. Ako imate dodatnih pitanja o primeni ovog leka, obratite se svom lekaru ili farmaceutu.

4. Moguća neželjena dejstva

Kao i svi lekovi, ovaj lek može da prouzrokuje neželjena dejstva, iako ona ne moraju da se jave kod svih pacijenata koji uzimaju ovaj lek. Nema poznatih neželjenih dejstava izazvanih upotrebom leka Dentokind. Ukoliko posumnjate da dete ima neželjena dejstva nakon uzimanja leka Dentokind, obavestite o tome lekara ili farmaceuta.

Napomena: tokom primene homeopatskih lekova može doći do prolaznog pogoršanja postojećih tegoba inicijalno pogoršanje. U takvim slučajevima, prekinite terapiju lekom Dentokind i konsultujte se sa svojim lekarom.

Prijavljivanje neželjenih reakcija

Ukoliko Vam se ispolji bilo koja neželjena reakcija, potrebno je da o tome obavestite lekara ili farmaceuta. Ovo uključuje i svaku moguću neželjenu reakciju koja nije navedena u ovom uputstvu. Prijavljivanjemneželjenih reakcija možete da pomognete u proceni bezbednosti ovog leka. Sumnju na neželjene reakcijemožete da prijavite Agenciji za lekove i medicinska sredstva Srbije ALIMS:

Agencija za lekove i medicinska sredstva SrbijeNacionalni centar za farmakovigilancuVojvode Stepe 458, 11221 BeogradRepublika Srbijawebsite: www.alims.gov.rse-mail:

[email protected]

5. Kako čuvati lek Dentokind

Čuvati lek van vidokruga i domašaja dece.

Ne smete koristiti lek Dentokind posle isteka roka upotrebe naznačenog na spoljašnjem pakovanju nakon: „Važi do:“. Datum isteka roka upotrebe se odnosi na poslednji dan navedenog meseca.Uslovi čuvanja neotvorene bočice: ovaj lek ne zahteva posebne uslove čuvanja.

Rok upotrebe posle otvaranja bočice: 12 meseci. Čuvati na temperaturi do 25°C u originalnom pakovanju.

Neupotrebljivi lekovi se predaju apoteci u kojoj je istaknuto obaveštenje da se u toj apoteci prikupljaju neupotrebljivi lekovi od građana. Neupotrebljivi lekovi se ne smeju bacati u kanalizaciju ili zajedno sa komunalnim otpadom. Ove mere će pomoći u zaštiti životne sredine.

6. Sadržaj pakovanja i ostale informacije

Šta sadrži lek Dentokind

tableta sadrži:

Belladona trit. D6

Chamomilla trit. D6

Ferum phosphoricum trit. D6

Hepar sulfuris trit. D12

Pulsatilla trit. D6

Pomoćne supstance: celuloza, mikrokristalna; talk; laktoza, monohidrat; magnezijum-stearat.

Kako izgleda lek Dentokind i sadržaj pakovanja

Okrugle ravne tablete bele boje fasetiranih ivica.Unutrašnje pakovanje je bočica od tamnog stakla tipa III sa HDPE zatvaračem sa navojem bele boje koji sa unutrašnje srane sadrži aluminijumski uložak.

Spoljašnje pakovanje je složiva kartonska kutija u kojoj se nalazi 1 bočica sa 150 tableta i Uputstvo za lek.

Nosilac dozvole i proizvođač

Nosilac dozvole:

ALPEN PHARMA DOO BEOGRAD ZVEZDARAUlcinjska 13, sprat 4, stan 10, Beograd-Zvezdara

Proizvođač:

DEUTSCHE HOMOOPATHIE-UNION DHU-ARZNEIMITTEL GMBH + CO. KG, Ottostr. 24,Karlsruhe, NemačkaDR. GUSTAV KLEIN GMBH & CO. KG, Steinenfeld 3, Zell am Harmersbach, Nemačka

Napomena: Štampano Uputstvo za lek u konkretnom pakovanju leka mora jasno da označi onog proizvođača koji je odgovoran za puštanje u promet upravo te serije leka, tj. da navede samo tog proizvođača, a ostale da izostavi.

Ovo uputstvo je poslednji put odobreno

Režim izdavanja leka:

Lek se izdaje bez lekarskog recepta.

Broj i datum dozvole:

515-01-00827-20-001 od 06.04.2021.

Najveća baza uputstava i cena za lekove registrovane u Srbiji