BlokMAX® 50mg/g+50mg/g gel


Uputstvo, cena i dodatne informacije za medicinsko sredstvo BlokMAX® gel; 50mg/g+50mg/g; tuba, 1x50g

  • ATC: M02AA..
  • JKL: 4167363
  • EAN: 5310001243234
  • Vrsta leka: Humani lekovi
  • Izdavanje leka: BR
  • Cena: -.---,-- RSD (nije trenutno dostupna)

BlokMAX® gel uputstvo

VAŽNO!

Informacije prikazane na našem sajtu su tehnički obrađene i optimizovane za prikaz uputstva za BlokMAX® na internetu. Uz pregled dostupnog uputstva na našem sajtu (koje može sadržati i eventualne greške) predlažemo da takođe pročitate kompletno originalno upustvo za BlokMAX® kojem možete pristupiti klikom na link.

УПУТСТВО ЗА ЛЕК

BlokMAX

50 mg/g + 50 mg/g, гел

ibuprofen, levomentol

Пажљиво прочитајте ово упутство, пре него што почнете да примењујете овај лек, јер оно садржи информације које су важне за Вас

Увек примењујте овај лек тачно онако како је наведено у овом упутству или као што Вам је објаснио Ваш лекар или фармацеут. - Упутство сачувајте. Може бити потребно да га поново прочитате.- Ако имате додатних питања или Вам треба савет, обратите се фармацеуту.Уколико Вам се јави било које нежељено дејство, обратите се Вашем лекару или фармацеуту. Ово укључује и било које нежељено дејство које није наведено у овом упутству. Видите одељак 4.- Уколико се не осећате боље или се осећате лошије после четрнаест дана, морате се обратити свом лекару.

У овом упутству прочитаћете:

1. Шта је лек BlokМAX и чему је намењен2. Шта треба да знате пре него што примените лек BlokМAX3. Како се примењује лек BlokМAX4. Могућа нежељена дејства5. Како чувати лек BlokМAX6. Садржај паковања и остале информације

1. Шта је лек BlokMAX и чему је намењен

Лек BlokМAX гел је гел против болова који се примењује споља, на кожу. Лек BlokМAX гел се употребљава за ублажавање:

реуматских болова у мишићима, тетивама, зглобовима и костима;- мишићних болова;- болова и отока код уганућа, истегнућа и спортских повреда;- болова у зглобовима код блажих облика артритиса.

Лек BlokМAX гел садржи две активне супстанце.

• Ибупрофен припада групи лекова који се називају нестероидни антиинфламаторни лекови НСАИЛ. Ефикасно ублажава бол, смањује запаљење и оток.• Левоментол, доводи до осећаја ублажавања и смањења бола.

Морате се обратити свом лекару уколико се не осећате боље или се осећате лошије после 14 дана.

2. Шта треба да знате пре него што примените лек BlokMAX

Лек BlokМAX гел не смете примењивати:

уколико сте алергични преосетљиви на ибупрофен, левоментол или на било коју од помоћних

супстанци овог лека наведене у одељку 6;- ако сте алергични на аспирин или неки други лек против болова из групе нестероиднихантиинфламаторних лекова, укључујући и лекове који се узимају орално;

ако болујете од астме и знате да аспирин и други нестероидни антиинфламаторни лекови могу код Вас да изазову напад астме, ринитис запаљење носне слузокоже, свраб или осип;

ако сте трудни више од 6 месеци;

ако дојите;- ако је кожа оштећена, захваћена запаљењским процесом или инфицирана.

Немојте примењивати BlokМAX гел:

код деце млађе од 12 година;

на слузокожу, усне, ноздрве, очи, гениталну и аналну регију. Уколико гел случајно доспе на неко од ових места, исперите са пуно чисте воде;- на истом месту на кожи, на коме већ примењујете неки други лек.

BlokMAX гел се примењује само на кожи. Немојте га узети орално попити.

Упозорења и мере опреза

Разговарајте са својим лекаром или фармацеутом пре него што примените лек BlokМAX гел:- ако сте било када имали алергијску реакцију, као што у осип или свраб, после примене неког лека или козметичког средства- ако имате проблеме са бубрезима сада или сте их имали у прошлости- ако имате или сте раније имали чир на желуцу - ако сте трудни мање од 6 месеци или сумњате на трудноћу- ако имате проблеме са зачећем или се лечите од неплодности

Избегавајте примену лека BlokМAX гел у близини очију или других осетљивих подручја.

Други лекови и BlokМAX

Обавестите Вашег лекара или фармацеута уколико узимате, донедавно сте узимали или ћете можда узимати било које друге лекове.

Потражите савет лекара пре пимене лека BlokМAX гел уколико користите неки од следећих лекова:• аспирин• неки други лек против болова • било који други лек, као редовну терапију.

Трудноћа и дојење

Уколико сте трудни или дојите, мислите да сте трудни или планирате трудноћу, обратите се Вашемлекару или фармацеуту за савет пре примене овог лека.

Немојте примењивати лек BlokMAX гел ако сте трудни дуже од 6 месеци.Немојте примењивати лек BlokMAX гел ако дојите.

Управљање возилима и руковање машинама

Нема познатих ефеката локално примењеног ибупрофена на способност управљања возилима и руковања машинама.

Лек BlokМAX гел садржи пропиленгликол

који може изазвати иритацију коже.

3. Како се примењује лек BlokMAX

Увек примењујте овај лек тачно онако како је наведено у овом упутству или како Вам је то објаснио Ваш лекар или фармацеут. Уколико нисте сигурни проверите са Вашим лекаром или фармацеутом.

Лек BlokMAX је намењен за одрасле и децу старију од 12 година.

Увек прво пробајте на малом делу коже;- приликом сваке примене употребите 1,5 до 4 cm гела;- нанесите гел у танком слоју на болно место;- благом масажом утрљајте до потпуног упијања у кожу. Осетићете благо боцкање на месту примене;- немојте нанети више гела него што је препоручено;- поновите по потреби, највише три пута дневно, у размаку од најмање 4 сата.

Уколико бол или оток не престану после две недеље употребе, треба консултовати лекара или фармацеута

Оперите руке после сваке примене лека, уколико не примењујете гел за лечење самих руку;- после употребе добро затворите тубу;- прекините употребу лека BlokMAX ако дође до прекомерне надражености коже или до других нежељених дејстава.

Немојте прекривати кожу завојима, фластерима или неким другим облогама. Не смета ако се кожа покрије одећом.

Ако сте применили више лека

BlokMAX него што треба

Уколико сте случајно истиснули превише гела, папирном марамицом уклоните вишак.

У случају гутања гела, треба се одмах обратити лекару или најближој служби хитне медицинске помоћи.

Ако сте заборавили да примените лек

BlokMAX

Нанесите

BlokMAX гел чим се сетите, водећи рачуна да гел не користите више од три пута дневно,

или чешће него на 4 сата.

Ако имате додатних питања о примени овог лека, обратите се свом лекару или фармацеуту.

4. Могућа нежељена дејства

Као и сви лекови, овај лек може да проузрокује нежељена дејства, иако она не морају да се јаве код свих пацијената који примењују овај лек.

Одмах прекините са применом

BlokMAX гела

и обавестите лекара уколико се испољи неко од ових

дејстава:- изненадно звиждање у грудима при дисању;- отежано дисање недостатак ваздуха;- пликови или осип на кожи;- свраб, црвенило или помодрелост коже;- отицање лица.По примени лека могу се појавити благо црвенило коже, сувоћа, осећај боцкања или пецкања. Ово не треба да Вас брине. Уколико се ови симптоми појачају одмах обуставите примену лека и јавите се свом лекару.

Нежељена дејства

могу се умањити применом најмање могуће дозе, у најкраћем

временском интервалу.

Ретко

се могу јавити:

болови у желуцу или проблеми са варењем хране;- проблеми са бубрезима нарочито код пацијената који имају историју болести бубрега.

Пријављивање нежељених реакција

Уколико Вам се испољи било која нежељена реакција, потребно је да о томе обавестите лекара или фармацеута. Ово укључује и сваку могућу нежељену реакцију која није наведена у овом упутству. Пријављивањем нежељених реакција можете да помогнете у процени безбедности овог лека. Сумњу на нежељене реакције можете да пријавите Агенцији за лекове и медицинска средства Србије АЛИМС:

Агенција за лекове и медицинска средства СрбијеНационални центар за фармаковигиланцуВојводе Степе 458, 11221 Београд

Република Србијаwebsite: www.alims.gov.rse-mail:

[email protected]

5. Како чувати лек BlokMax gel

Чувати лек ван видокруга идомашаја деце.Не смете користити лек BlokMAX гел после истека рока употребе назначеног на спољашњем паковању након „Важи до:

Датум истека рока употребе се односи на последњи дан наведеног

месеца.Држите тубу чврсто затворену.Чувати на температури до 25ºС.Након првог отварања, лек чувати 6 месеци на температури до 25˚C.Неупотребљиви лекови се предају апотеци у којој је истакнуто обавештење да се у тој апотеци прикупљају неупотребљиви лекови од грађана. Неупотребљиви лекови се не смеју бацати у канализацију или заједно са комуналним отпадом. Ове мере ће помоћи у заштити животне средине.

6. Садржај паковања и остале информације

Шта садржи лек BlokMAX

Активнe супстанцe су ибупрофен и левоментол.1 g гела садржи 50 mg ибупрофена и 50 mg левоментола.- Помоћне супстанце су: карбомер 940, диизопропаноламин, пропиленгликол, етанол 96%, вода, пречишћена.

Како изгледа лек BlokMAX и садржај паковања

Безбојaн до благо жут, хомоген, провидан гел. Унутрашње паковање је алуминијумска туба која садржи 50 g гела затворена белим пластичним затварачем.Спољашње паковање је сложива картонска кутија у којој се налази једна туба и Упутство за лек.

Носилац дозволе и произвођач

Носилац дозволе

АЛКАЛОИД Д.О.О. БЕОГРАДПраховска 3,Београд

Произвођач

АЛКАЛОИД АД Скопје Булевар Александар Македонски 12,Скопје, Република Македонија

Ово упутство је последњи пут одобрено

Март, 2018.

Режим издавања лека:

Лек се издаје без лекарског рецепта.

Број и датум дозволе:

515-01-02738-16-001 od 28.03.2018.

Najveća baza uputstava i cena za lekove registrovane u Srbiji